(Анти)Блог

Започнах да следя съветите на различни “автори” относно блогването. Как, защо, кога? Вероятно, защото искам да знам как вървят нещата в блогърското пространство. Кое е модно. Какво се търси от читателите. Да, да, да… ама не!

Може би си струва да са правиш труда, да четеш и да следи актуалните неща и да ги предоставя на своите читатели. Поне така ми се струва.

В същото време, аз като отскорошен-остарял блогър започвам да навлизам в тенденциите и новите реалности. Именно заради това ме налегнаха разни анти-мисли.

Блогването вече е машина. За пари, за връзки, за медийна изява. Блогът престана да бъде блог и започна да се развива. Да расте и да се превръща в един гигантски град. Всеки строи каквото си иска, накъдето си иска. Сформират се малки единици и става цветна дъга. Всеки гледа от другия и търси това да е модерен, да го четат, да влияе на другите. Да се прочува или да продава нещо. Какво е блогът днес? Новата почва, в която сеем идеи?

Все по-малко и рядко се чува и вижда блогът, човешия блог. Хората търсят новини, информация, продукти. Нещо, което да им е дотолкова полезно, че после да го обърнат във валута.

Блогът е марка, а блогърът консуматор. Добре дошли в настоящето.

Въпреки това, все още има хора, които си правят спретнати градинки в тяхната блог-почва и създават красиви неща.

This entry was posted in Съзнание. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>