Истината в рекламата

Докато го гледах това не се почувствах неудобно. Дори напротив. Напълно нормално. Неща, които премълчаваме всеки ден показани както са. Това е истинският човешки диалог.

Да благодарим на еволюцията и на себе си в какви арогантни, себични същества сме се превърнали. Да си благодарим, че приемаме това за нормално, за да можем да потърпим още малко.

Честно. Колко от вас са си позволили да кажат на шефа си реално това, което мислят за нещо, за неговия начин на управление или друго? И честно – колко от вас управляват хора и чуват техния глас; пука им за това какво мислят подчинените им и как се чувстват?

Защо е така? Твърде слаби и безволеви ли сме да защитаваме своите идеи? Твърде рухнали ли сме емоционално или пък характерът ни допуска някой да ни тъпче без да се противим. След това да тъпчем други.

Колко от вас са толерантни? Колко от вас могат да си го позволят, като зад вас блеят 100 говеда, за които толерантност не звучи модерно.

Имаме ли силата да се опълчим на 100 говеда и да им кажем, че грешат. И ако притежаваме силата (г-н Спилбъг), то способни ли сме да им отворим очите? По-скоро не?

Преди 3 години академик Памукчиев ми сподели, че България се реже и дели като баница. Сега все по-ясно си личи. Мониторът, на който се прожектира тази фрапантна кражба е толкова огромен, че не можем да повярваме. За това го подминаваме.

От години гледам как сме твърде арогантни, за да си признаем, че ни крадат, убиват, насилват и преебават всеки ден. За сметка на това можем да излезем на пътя да засечем колкото коли си поискаме, защото няма къде да излеем гнева си. Включваме се във въртележката.

Замисляте ли се хора, колко от вас на ден таят злоба и ненавист. А колко от вас го приемат за нормално?

Слепи сме. Държавата рухва под краката ни, защото ние нищо не правим. Най-прозрачно пътищата се задръстват, политиците дебелеят, а ние нещо не правим. Инфлацията се покачва, качеството на услугите пада, а ние нищо не правим. Но за сметка на това и ние лъжем, че работим. Искаме по-добър живот ли?

Обществото си заслужава управниците. Такива сме ние и такива ни управляват. Факт е. Така, че следващия път като плюете някой от телевизора си дайте сметка, че вие или вашите пари (от данъци, ДДС, мита, акцизи) са му дали правото да бъде на телевизор, най-нагло да разправя лакардии, да бъде недосегаем. Защото не сме народ а овце кои могат да се ритат в стадото и да пасат изгорялата трева на нашите управници.

Дори и да кажа събудете се няма да има смисъл, защото за нас това е нормалния живот. Задръствания; хората днес не спят добре ако не са направили мръсно на някой; търпим да ни крадат. Защото на живо се показват по телевизиите огромните разходи на държавата за стотици милиони а като се направи сметка от тях едва една двайста е реалната цена на закупуваната стока или услуга. Но ние сме (дез)информирани. Медиите показват и много малко от нас се хващат да пресметнат, аджеба, дали 1500 настолни компютъра и 2000 лаптопа струват 300 000 лв? Но това е работа на медиите, но на тях им е платено да показват, да облъчват и да мълчат. Тяхната огромна сила.

Ако вие правите нещо срещо всичко това кажете какво. Дали е всеки ден? Например колко от вас знаят правата си и ги изискват. Колко от вас ядат гадна храна и си мълчат, защото са се примирили. За сметка на лощата храна в същото време се върши и лоша работа. Затваряме кръга и примката сама се стяга около врата ни.

Какво бихте направили вие, за да е страната ни по-добро. Бихте убили някой, бихте предложили планове, какво? Какво според вас не е наред със нас? Замисляте ли се поне?

Или всичко е утопия.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *