Хапчета за отслабване v.2

Вашето тяло е във ваши ръце.

Вярно е, че звучи изтъркано, дори протрито на места. За да можете да разполагате напълно свободно с него трябва да го опознаете далеч по дълбоко отколкото изисква ежедневната употреба. Всеки ден го използвате за предвижване, изхранване и осъществяване на социални комуникации. Погледнете от другата страна – комуникирайте със себе си. Има какво да си кажете.

Изучете реакциите си и отбелязвайте кое ви прави щастливи, кое ви стресира или плаши. Често несъзнателно нечия дума може да ни засегне силно и да отвори емоции, за които не сме и подозирали. Опознайте се отвъд емоциите и усещанията, с които сте свикнали ежедневно. Направете го, защото за да повярвате в едно нещо, за да му се доверите напълно трябва да го познавате истински. И колкото и отгоре отгоре да четете това знайте, че много малко са хората, които са отделили време да създадат уют на вътрешното си аз, знаят към какво се стремят и защо, осъзнават какво е важно за тях и всяка тяхна реакция не е просто рефлекс е осъзнат отклик. Хора подредили вътрешния си свят.

Тези хора са уверени в себе си. Те познават възможностите си, наясно са с желанията и целите си. Веднъж определили мястото, където искат да бъдат вече могат да търсят начини за достигането му. Същата аналогия важи и наднорменото тегло.

Повечето хора купуващи си хапчета за отслабване имат пасивно отношение. Те очакват именно чрез тези хапчета да отслабнат. Бързо и продължително. Това е невъзможно. Организмът не е пригоден да търпи толкова бързи промени в теглото и да реагира адекватно на тях в продължителен период на време – това е огромен стрес за него. Именно поради това първо се говореше за магическо бързо отслабване а след това неизбежно дойде йо-йо ефекта. Тогава отслабването се разпредели във времето поетапно.

Пасивното отношение не води до плацебо ефект. Факт е, че голяма част от хапчетата се опитват да влияят на метаболитните процеси, на натрупването на мазнини, но малко знаят че мазнините наистина се премахват изключително трудно по естествен път. Организмът е отделил време, за да ги натрупа и му трябва най-малкото отново толкова, за да ги свали. При всеки естествено е индивидуално, но хапчета чудо няма. Когато вие очаквате някой друг да избута вашият организъм в правилната посока, то трябва да сте наясно, че няма как да стане. Защото вашето тяло е подвластно на самите вас.

Истина е, че хапчета помагат на някои. Но проверете дали тяхното отношение е пасивно. Докато те ги приемат най-малкото се опитват да регулират естествените функции на организма си. Да създадат режим и наблягам на това, че хората вярват, че тези хапчета ще им помогнат. Когато Вие пасивно очаквате те да помагат, но не вярвате че реално това ще стане – то няма да се случи. Прост вселенски закон.

Именно поради това вярвайте в себе си и в своите възможности. Опознайте се изконно, отвътре и отвън, защото единствено тогава ще сте способни да контролирате тялото си и процесите в него. Разберете се със самите вас. Ще бъдете способни сами да отговорите на въпроса – “Защо тежа толкова повече?”. Дали е заради лош хранителен режим, натоварен живот и стрес или постоянно неудобство у дома, в работата?

Именно по този път неизменно стигаме до контролираното и здравословно хранене.

То не е толкова сложно. Трябва да проумеете само няколко неща. Еднотипната храна убива организма. Тя дава приоритет на едно за сметка на друго. И това проличава. Купете си една проста книга за разделно хранене. Съветите на експертите не са важни. Само проверете дали най-отпред (както почти винаги) има реален списък на необходимите за ден минерали, витамини и други полезни елементи за организма. Да, при всеки е индивидуално, но не яжте всеки ден хамбургери или само меса. Разнообразявайте си винаги – салати, плодове, меса, различно сготвени храни. Яжте варени, задушени, печени и пържени, но в зехтин продукти – особено зеленчуците. Истинските японци се справят много добре в приготвянето на тези храни. Яжте и храни, които не се срещат по тези географски ширини. Обогатете и разнообразете хранителния си режим. Дайте на тялото си да черпи разнообразна енергия от нови неща.

Не се хранете бързо или с идеята, че трябва да приключите бързо. Организмът няма време да разгради храната и веднага я натрупва. Сядайте на масата или по-точно хранете се с идеята, че това го правите за вас. Дори 5 минути да можете да отделите за хранене – не го правете на крак. Отделете вниманието си само за това и се хранете спокойно. Така организмът се съсредоточава върху това и всичко протича нормално.

Създайте си режим на хранене. Индивидуален, но се стремете да се храните по три пъти на ден. Или редовно. В някакъв постоянен режим. Сутрин метаболизмът според изследователите е във вихъра си. За това станете 20 минути по рано. Пригответе си закуска и спокойно я изяжте. Ще се убедите, че ако не бързате толкова въпреки ранното ставане ще се чувствате по-бодри и подсилени през деня.

Хранете се и на обед и вечер също. Разнообразявайте менюто си. Да, всички има неща, които не обичаме. Обикновено организмът не харесва храни, с които не се разбира нормално. Това обаче не ви спира вместо картофи със сирене, да поръчате сирене под похлупак, например. Цените дори на доста места са близки.

Вечер се хранете най-малко два часа преди лягане. Не се тъпчете. Важно е. Дори е смъртен грях. Ако по-късно ви се яде станете и се нахранете. Но не се тъпчете. От една страна си намалявате комфорта при хранене, от друга вредите на себе си. Отделяйте си внимание.

Отделете по 20 минути на ден за вас самите.

Станете, излезте и се разходете. Полезно е. Освободете се от напрежението и притесненията поне за момент. Ако сутрин се разходите 15 минути в парк или сред дървета ще си набавите кислород, който ще поддържа мозъкът ви буден и в изправно състояние през целият ден.

Дишайте, важно е. Йогата отделя специално внимание на това. Не говорим за абстрактното. Според изследванията учестеното и пресекнатото дишане води до намалява на кислорода в белите дробове и увеличаване на въглеродния доиксид, защото няма какво да го измести от там. Дишайте спокойно. Полезно е.

Отделяйте време за себе си. За да се чувствате добре, да подредите мислите в главата си, да подишате и да се успокоите, че Вие контролирате живота си. Ако вярвате истински в нещо хубаво, то ще се случи. Не вярвайте в лоши неща. Не подхождайте негативно. Само тровите живота си и натрупвате още лоши мисли, които неизменно водят до други.

Мислете положително. Освен, че е хубаво е полезно за здравето.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *