Разходка в съзнанието

Бог изваял човека от глина. Останало му само малка топка глина.
– Какво още да ти направя? – попитал Бог човека.
– Направи ми щастие. – помолил човекът.
Бог не казал нищо, само сложил в ръката на човека останалата топка глина.
– неизвестен автор

Добре дошли във вашето съзнание. Огледайте се наоколо. Не се усмихвайте глуповато а затворете очи и си представете “вашето съзнание”. Дали е осветено и влизат лъчи през отворените прозорци. Или е зарито в холивудски паяжини? Ако е така затворете очи и се насладете на лъчите или пък съберете сили и с дълбок дъх отвейте прахта. Нека да е чисто. Познато ли ви е мястото? Все пак това е вашето съзнание.

Затворете очи и го вижте. Отворете сетивата си и го усетете. Харесва ли ви? Цветно ли е, пъстро или монотонно. За момент прекъснете (еже)дневния си сън и направете своя жив сън. Огледайте си. Има маса някъде там, измежду всички неща. Интересно ми е дали е дървена, от ковано желязо или пък изпъстрена с красиви разбовани орнаменти.

Застанете до масата. За миг. Как се чувствате. Уютно ли е? Спокойно. Отпуснете се. Щом сте прочети текста чак до тук имате още 5 минути за вас.

На масата е вашата топка от глина. Какво най-много ви се иска да направите. Не се сърдете ако сте от онази на които са им казвали, че не могат да моделират. Просто затворете очи и направете това, което най-много желаете. Дете, къща, банка или пак страхотни нови джинси. Не се чудете ами изпипайте детайлите си. Сложете хубава блузка на детето, пердета на къщата си, пари в банката или колан на джинсите.

Направете това, от което се нуждаете. От вашата топка глина във вашето съзнание. Направете своето щастие. Направете слънце или нова кола. Направете здраве или добри приятели.

Оставете вашата фигурка на масата. Красива е, нали? Порадвайте й се. Тук само Вие можете да влезете и само вие можете да моделирате Вашите фигурки. Сами. От Вас за Вас. И ако това е което Ви прави щастливи то значи сте го постигнали.

Отваряте очи и вашата фигурка я няма на масата; на бюрото пред вас. Нека това не ви спира. Нарисувана веднъж в съзнанието ви тя е с Вас навсякъде. Вече съществува. Това е достатъчно. Посещавайте я от време на време, отглеждайте я. Ако желаете пренесете я в живия свят

Вие заслужавате вашето щастие, заслужава да това отделете време за него, за да отдели и то внимание за вас.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *